foto van mijzelf
over mij

Over mij

Hoi hoi! Ik ben Lorna en ik hou van bakken!
Sinds een paar jaar ben ik nu vegetariër en lactose intolerant. En dan merk je hoe weinig lactose vrije vegetarische opties er zijn.

Omdat ik dus vegetarisch eet en lactose intolerant ben, ben ik mijzelf steeds meer gaan verdiepen in allergenenvrij eten. Wat zijn er een hoop allergieën! De ene kan niet tegen kokos de ander niet tegen koemelk of soja, dan heb je nog noten, eieren, rauw fruit, gluten en noem maar op.

Gelukkig zijn er ook eindeloze keuzes aan voedsel beschikbaar!

Lang heb ik er over nagedacht om een taartje te maken die vrijwel alle allergieën zou tackelen, maar dan stuitte ik weer op een andere allergie.
Dat ging het dus niet wfoto van mijzelf 2orden.

Toen kwam mijn vriend er ineens mee dat hij liever wat meer suikervrij wilde gaan eten. Sinds hij mijn meeste baksels eet en ik hem geen ongelijk kon geven dat we misschien wat minder suiker moesten gaan eten met mijn hobby kreeg ik er nog een uitdaging bij! Een zoete cake zonder suiker…!

Dan stuit je dus op het leven van diëten Keto, Paleo etc. En hoeveel mensen er vervangers voor geraffineerde suiker als “Gezonder of Keto” zien is bizar!
Leuk dat je er geen hele cup witte kristal suiker in gooit… maar die cup Ahornsiroop is ook gewoon suiker in een andere vorm…

Zelf ben ik ook geen fan van suikervervangers zoals Stevia maar ook ik kom er soms niet onderuit om dat soort dingen te gebruiken.
De meeste recepten die ik maak zijn variaties op recepten die ik online vind. Alleen dan heb ik ze veganistisch gemaakt, of gewoon lactose/glutenvrij, daarnaast probeer ik zo min mogelijk suiker of suikervervangers te gebruiken.

Mijn doel van deze blog is om simpele en snelle baksels te verspreiden zodat de drempel om iets lekkers te maken voor die “moeilijke eter” wat makkelijker wordt.
Een veganistische suikervrije cake die ook nog glutenvrij is hoeft niet moeilijk te zijn! Soms hoef je er niet eens rare dingen voor aan te schaffen maar maak je ze gewoon uit je dagelijkse kastvoorraad!

Daarnaast wil ik jullie informeren over waar je goedkoop en makkelijk alternatieve producten kan halen! Ik wordt niet gesponsord dit is echt puur omdat ik weet dat het erg lastig is om sommige dingen te halen als je een allergie hebt.

Heb je wat van de baksels gemaakt? Laat me het weten wat je er van vond en of je iets miste, een allergie waarvan je zou willen dat ik er mee ga experimenteren ik wil de uitdaging aangaan!