over mij Party/Filmkijk snacks Vegan

Halloween Pompoenen

This post is also available in: English (Engels)

Halloween pompoenen

Het is alweer even geleden dat ik iets voor het laatst gepost heb.

Ik heb altijd van die periodes dat ik heel gemotiveerd ben voor dingen, en dan ineens voor een lange tijd niet meer, tot het weer terug komt.

En op zich is daar niks mee, maar ik wil wel mijn excuses aanbieden voor de plotselinge radiostilte.

Momenteel werk ik zelf ook in een bakkerij, en dat maakt het ook dat ik als ik thuis kom minder zin heb om nog een keer te bakken.

Maar ik ben er weer! En met een heerlijk Halloween recept! Pompoen cakejes met pompoen erin en pumpkinspice! Met een achterkant van pure chocolade!

Je hoeft dit natuurlijk niet in vormpjes te bakken een gewone cakevorm werkt ook prima! Maar als je wilt weten waar ik deze schattige pompoen vormpjes vandaan heb dan is dat van Bouwhuis. Ik haalde ze vorig jaar, dus deze hebben ze niet meer maar ze hebben wel een soortgelijke momenteel.

Regelmatig zie ik de vraag voorbij komen of mensen in plaats van pumpkin spice kruiden ook gewoon speculaas kruiden kunnen gebruiken, en ja dit kan. Maar voor de echte pumpkinspice is vooral de piment wel echt een belangrijk onderdeel en bovendien bevat pumpkinspice ook minder ingrediënten dan speculaaskruiden.

Het lijkt erg veel op elkaar maar als je ze naast elkaar legt is er wel echt duidelijk een verschil in smaak.

Ingrediënten:

  • 325 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 1 tl baksoda
  • 3 tl Pumpkin spice kruiden (kant-en-klaar of volgens recept hieronder)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 360 ml Amandelmelk (maar elke plantaardige melk werkt hiervoor, wat je voorkeur is)
  • 225 gr pompoen blokjes
  • 120 gr vegan boter
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr pure chocolade (optioneel)
Pumpkinspice kruiden voor 1 potje:
  • 7 el kaneel
  • 3 el gemberpoeder
  • 1 el nootmuskaat (gemalen)
  • 5 tl kruidnagel (gemalen)
  • 5 tl piment (gemalen)

Instructies:

Begin met het verwarmen van je oven op 180ºC.

Kook de pompoen blokjes gaar tot ze goed zacht zijn en giet en spoel ze af met koud water zodat ze niet warm in de blender gaan.

Doe dit vervolgens in de blender tot het goed gepureerd is. Doe er eventueel een beetje van de plant melk bij als het wat minder goed mixed.

Pak vervolgens 2 bakken 1 voor de droge en 1 voor de natte ingrediënten.

Zeef de bloem met de baksoda en bakpoeder door een fijne zeef en doe vervolgens de rest van de droge ingrediënten daarbij in mixen.

Terug naar de natte ingrediënten.

Smelt de boter en laat deze vervolgens een klein beetje afkoelen zodat het niet te heet is als je deze erbij in gooit.

Meng de pompoen met de melk, appel azijn en de vanille extract en gooi de licht afgekoelde gesmolten boter er ook bij.

Roer dit goed door elkaar.

Vervolgens gooi beetje bij beetje het natte mengsel bij het droge terwijl je het voorzichtig blijft doorroeren. Zorg dat er geen klontvorming ontstaat maar doe het niet over mixen.

Vet je bakvorm in en giet het mengsel in de vorm(-pjes) zet dit in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Indien je 1 grote vorm pakt check dan eerst even of het goed gaar is aan de binnenkant, het kan zijn dat deze iets langer moet bakken.

Voor de kleine vormpjes zou je ongeveer genoeg moeten hebben voor 12 a 16 mini cakejes ligt aan hoe vol je je bakjes giet.

Nadat je cakejes volledig zijn afgekoeld kan je deze aan de achterkant decoreren met pure chocolade door de 200 gram te smelten en ze erin te dopen en te laten uitharden.

Dit is echter optioneel, maar wel een erg lekkere toevoeging!

Eet smakelijk en Happy Halloween!