Vegan Zoete recepten

Brownie sandwich koekje met vanille crème.

This post is also available in: English (Engels)

Soms heb je gewoon cravings, helemaal als vrouw en het is de periode van de maand.

Het is niet bij iedereen zo, maar ik denk dat ik voor de meeste spreek als ik zeg dat die craving vaak chocolade is!
Nou dit was voor mij het geval, en ik wilde dat dus even goed voldoening geven.

Nou ben ik iemand die houd van dat lekkere krokante korstje aan een brownie en daar zal ik vast ook niet de enige in zijn. En wat beter dan brownie koekjes dan?
En nee ze worden niet helemaal krokant zoals echt een koekje. Het is van binnen gewoon een lekkere zachte brownie alleen dan gewoon een dun krokant randje aan elke zijde!

Natuurlijk was dit voor mij niet genoeg en moest ik die extra stap zetten! Sandwich brownie cookies! Met vanille crème ertussen! Nom!
De koekjes zijn op zichzelf echt al heel erg lekker maar de vanille crème maakt het wel echt af.

Nou wie heeft er zin in een brownie koekje!

Ingrediënten:

brownie koekjes:

  • 120 gr pure chocolade
  • 50 ml zonnebloem olie
  • 140 gr witte basterdsuiker
  • 80 ml water
  • 130 gr bloem
  • 30 gr cacao poeder
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout

botercrème:
(zorg dat alles op kamertemperatuur is)

  • 58 gram ongezouten vegan boter
  • 120 gram poedersuiker
  • 30 ml alpro op klop slagroom
  • 2 tl vanille extract
  • zout naar smaak.

 

Bereiding koekjes:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg wat bakpapier op een bakplaat.

Smelt vervolgens de chocolade met de zonnebloemolie, dit kan au bain marie of in de magnetron. Zet het vervolgens aan de kant.

Meng de suiker en het water in een pannetje en verwarm het tot de suiker opgelost is. Zorg dat het niet gaat koken! We wilt niet dat de suiker gaat karameliseren. We willen gewoon alleen dat het opgelost is in het water. Laat het vervolgens een klein beetje afkoelen en giet het bij de chocolade, meng dit goed door elkaar.

In een andere kom, mix de droge ingrediënten. De bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout.

Giet vervolgens het suiker chocolade mengsel er overheen en meng dit goed door.

Het zou een heel stevig brownie beslag moeten worden, ergens tussen koekjesdeeg en brownie beslag in.

Laat het niet staan op je aanrecht, maar ga gelijk aan de slag met het scheppen van de balletjes.

Je kan ze als het goed is een beetje vormen. Het is niet echt een plakkerig beslag.

Druk ze vervolgens een beetje plat op de bakplaat.

Bak ze voor ongeveer 8 – 10 minuten.

Tot de buitenkant mooi krokant eruit ziet!

En laat de brownie koekjes volledig afkoelen nadat je ze uit de oven hebt gehaald.

Botercrème:

klop de boter op tot een romige massa.

Meng vervolgens de helft van de vanille en de slagroom erbij en een beetje zout.

Strooi beetje voor beetje de poedersuiker er in. En vervolgens de rest van de vanille en slagroom.

En blijf mengen tot het een mooie gladde massa is. Blijven er te veel lucht bubbels in zitten dan kan je dit wat glad strijken.

Zodra de brownie koekjes zijn afgekoeld, kan je de botercrème erop smeren of er met een spuitzak een spiraal op spuiten. Leg vervolgens een ander koekje er bovenop en viola!

Note: je kan de botercrème en de koekjes los van elkaar ongeveer een week bewaren. De koekjes op kamertemperatuur en de botercrème in de koelkast. En ik raad aan om de botercrème er pas kort van te voren tussen te doen. Zorg wel dat als de botercrème in de koelkast heeft gelegen dat je deze wel eerst weer op kamertemperatuur laat komen als je het in een spuitzak doet anders is het erg hard.