Party/Filmkijk snacks Vegan Zoete recepten

Vegan Luxe Kersenflappen met Slagroom

This post is also available in: English (Engels)

Valentijnsdag staat voor de deur en de ene doet hier mee mee dan de ander. Persoonlijk kan ik niet zeggen dat ik ooit echt een Valentijnsdag-vierder ben geweest.

Ik vond het altijd allemaal veel te romantisch en klef.

Maar elke gelegenheid is een goed excuus om iets te bakken dus dat heb ik dan ook gedaan!
Op deze manier kan ik misschien nog iets leuks maken van deze valentijnsdag om het goed te maken dat alle voorgaande valentijnsdagen heb overgeslagen.

Als ik denk aan Valentijnsdag dan denk ik aan rood fruit en slagroom.

En ze zeggen altijd dat eten de sleutel naar het hart is, dus ik heb een voor mij nostalgisch recept gekozen en deze natuurlijk geveganized!

“Kersenflappen met slagroom.”

 

Funfact 1: kersenflappen, appelflappen of flappen met een hartige vulling. (“Turnovers” in het Engels) werden vroeger ook wel “Draagbare taarten”(Portable pies) genoemd.

Funfact 2: 28 augustus is officieel kersenflappen dag (cherry turnover day)! Nog meer excuses om lekkere dingen te bakken!

Gelukkig zijn ze ook relatief makkelijk te maken!

Dus laten we daarmee beginnen!

Ingrediënten:

  • (voor 6 kersenflappen)
  • 1 pakje vierkantjes bladerdeeg (let op dat het geen bladerdeeg met roomboter is)
  • 1 blikje kersen taartvulling
  • 1 pakje alpro om op te kloppen
  • 1 zakje klopfix of andere slagroomversteviger
  • 2 zakjes vanille suiker
  • een beetje kristalsuiker om te strooien
  • een beetje boter of water om het bladerdeeg te bestrijken.

Bereiding:

Als je bladerdeeg uit de vriezer hebt, zorg dan dat je als eerste 6 bladerdeeg plakjes laat ontdooien.

Zet ondertussen de oven aan op 200 graden.

Zodra de plakjes ontdooit zijn vouw ze dan diagonaal dubbel zodat het driehoekjes worden. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat, bestrijk ze met wat water of boter en strooi er een beetje suiker overheen. Zet deze in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.

(zorg dat je de plakkerige kant van de bladerdeeg plakjes naar binnen vouwt en het lichtjes aandrukt, anders heb je kans dat ze door het uitzetten uitklappen in de oven.)

Wanneer je ze uit de oven haalt, laat ze dan volledig afkoelen. En ga ondertussen de slagroom kloppen.

Dit doe je als volgt, giet het hele pakje alpro opklop in een kom samen met de 2 zakjes vanille suiker en de klopfix.

Klop het vervolgens op tot een mooie stevige massa. Vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan nog wat poedersuiker toe. Hier wordt het wel ook wat dikker en steviger van. En schep de slagroom in een spuitzak, met een mondje of een afgeknipt puntje.

Als het bladerdeeg is afgekoeld snij er dan in over de lengte, tot de vouwrand. (alsof je een broodje opensnijd.)

en vul dan de bladerdeeg lekker vol met slagroom en kersen!

Wat poedersuiker er overheen en yummy!

 

Variatie tip 1 : Maak wat custard pudding en spuit er daar ook een laagje van in, samen met de slagroom.
Variatie tip 2 : stooi er wat chocolade vlokken of hagelslag over om het extra decadent te maken!