vegan cheesecake
Vegan Zoete recepten

Vanille Cheesecake met Chocolade

This post is also available in: English (Engels)

Deze cheesecake is de makkelijkste cheesecake die je gaat kunnen maken, er komen geen dure noten die je moet weken of vermalen met dadels aan te pas. Hij is niet heel gezond, maar oh boy wat is die lekker!vegan cheesecake

ik heb nu een paar weken dat ik Flora Plant Butter gebruik als boter, het lijkt net echte Roomboter, de kleur, de smaak het is heerlijk! Zeker een aanrader als je geen echte roomboter eet, daarnaast kan je het gewoon bij de Albert Heijn kopen. Deze boter heb ik dan ook gebruikt in dit recept. als je gewoon melkproducten eet kan je natuurlijk gewoon roomboter gebruiken. Hetzelfde geldt voor de Alpro Go On yoghurt die ik heb gebruikt. Ik denk om deze te vervangen je het beste een iets van een Griekse kwark kan pakken.
Voor de bodem heb ik McVities Digestive (voorheen Verkade) gebruikt, deze zijn vegan en dus lactosevrij. Maar je kan eigenlijk alles aan theebiscuitjes gebruiken. En als je glutenvrije koekjes gebruikt is die gelijk glutenvrij!

Ik wilde al een tijdje een vegan cheesecake maken, maar de meeste recepten vragen om het weken van cashewnoten en mocht ik daar nou echt geen zin in hebben om er al een dag van te voren mee te beginnen. Nou had ik nog een pak custard poeder van Koopmans in de kast staan en wat kwam die goed van pas! Custard stijft op een beetje net als Agar Agar en als je er geen echte melk in gooit is het gewoon vegan, want er zit eigenlijk alleen maiszetmeel, zout en kleurstof in.

Nou bij deze het recept:

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Baktijd: 50-60 minuten
Rusttijd: ongeveer 3 uur tot 1 nacht
Springvorm Ø 22cm

Ingrediënten:

Bodem:
 • 200 gram digestive koekjes
 • 50 gram boter
 • 75 gram pure chocolade
Vulling:
 • 800 gram Alpro Go On (zijn 2 bekers)
 • 100 gram suiker
 • 2 theelepels citroensap
 • 4 eetlepels custard poeder (ongeveer 45/50 gram)

  cheesecake bodem
  cheesecake bodem met chocolade
 • 60 gram gesmolten boter
 • (optioneel 150 gram blauwe bessen)

bereidingswijze:

Pak een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170ºC.

Vermaal de koekjes tot grove kruimels, en smelt de boter, giet vervolgens de boter over de vermalen koekjes en meng deze door elkaar.
Druk deze op de bodem van de springvorm en druk het goed aan.

Smelt vervolgens de chocolade en drizzle deze over de koekbodem. Je hoeft het niet perfect uit te smeren, zolang het maar enigszins verdeeld is.

Doe alle ingrediënten van de vulling in een blender en zorg dat het goed is gemengd. Zorg ook dat de chocolade een klein beetje is uitgehard voor je het in de springvorm over de bodem giet. anders komt de chocolade naar boven.
Ook kan je voor je het in de springvorm giet ook nog blauwe bessen door het mengsel mengen met een spatel.

vulling cheesecake voor bakken
vulling van cheesecake voor het bakken

Zet het vervolgens in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 50 a 60 minuten. Totdat de bovenkant een mooie goudbruine kleur begint te krijgen.

Laat de cheesecake na het bakken in de oven afkoelen voor ongeveer een half uur met de oven op een kiertje open. Laat vervolgens compleet afkoelen (1 uur) en daarna nog een 1 a 2 uur in de koelkast opstijven. Hoe langer hoe beter, het beste is om de cheesecake zelfs in de koelkast te laten staan tot de volgende dag. Maar ik kon dat ook niet hoor! Haha.

Je kan daarna eventueel je cheesecake versieren met fruit, chocolade of koekkruimels, of alle 3!

Als je de cheesecake uit de springvorm haalt maak dan eerst voorzichtig de zijkanten los van de springvorm met een spatel of mes, anders heb je kans dat je de hele zijkant kapot trekt.

Vind je deze cheesecake nou enorm lekker? Ik heb nu ook een upgraded versie van deze cheesecake! [link naar upgraded versie]

chocolade vanille cheesecake
Eetsmakelijk!