Vegan Zoete recepten

Banaan, passievrucht kokoscake

Echt heerlijk zo eindelijk die zon!
Ik was hier zo aan toe, kom maar door, meer warmte, meer zon! ik heb zin in die zomer!

Om je alvast warm te maken (pun intended) voor meer van dit soort zomerse dagen heb ik deze zomerse kokos, banaan, passievruchten cake. De zoete banaan zorgt dat de passievrucht niet zo zuur is en de kokos brengt je naar een tropisch niveau!

Ingrediënten:

Cake:

  • 360gr patentbloem
  • 100 gr suiker
  • 2 rijpe bananen 190 gr
  • passievrucht pulp 125gr.
  • 280 ml kokosmelk (ik gebruikte alpro creamy)
  • 36gr. Vegan boter
  • 1 tbsp bakpoeder
  • snuf zout

Frosting:

  • 4 tbsp kokosolie
  • 50gr kokos yogurt
  • 3 tbsp passievrucht pulp
  • 60gr poedersuiker
Bereiding:

pureer de bananen en de passievrucht pulp samen (ik gebruikte bevroren passievrucht omdat het makkelijker te doseren is. Die moet je wel eerst laten ontdooien.)

je kan als je niet zo van de crunchy pitjes houd je passievrucht pulp eerst ook door een grove zeef halen om de pitjes eruit te filteren.

Giet bij het fruit mengsel de kokosmelk en smelt de boter en giet dit er ook bij.

Doe in een andere bak de droge ingrediënten zoals de: suiker, bakpoeder, bloem en het snufje zout. Mix dit even door elkaar.

En giet dan het natte mengsel erbij en mix goed.

Zorg dat je de oven op 160 graden voorverwarmd en zet dan ongeveer anderhalf uur in de oven. check of de cake gaar is door er een prikker in te steken deze moet er weer schoon uit komen.

Laat de cake in de oven een half uur afkoelen. En laat vervolgens helemaal afkoelen.