Vegan Zoete recepten

Citroenballetjes

Welkom! Dit is mijn eerste post en ik ben echt enorm enthousiast over dit recept daarom wilde ik deze als eerste posten!

Ik ga regelmatig naar festivals als vrijwilliger en ik had ze laatst voor mijn vertrek gemaakt voor mijn team. Dat beviel zo goed dat ze het recept wilden hebben, als ik had geweten dat ze zo in de smaak vielen had ik een dubbele batch gemaakt!
Ze zijn zacht, zoet, geraffineerde suikervrij, gluten vrij en ook nog RAW Vegan.

Ingrediënten 

  • 195 gr amandelmeel
  • 60 ml citroensap
  • 60 ml kokosolie
  • 60 ml agave siroop (of een suikervrije siroop)
  • 43 gr kokosbloem
  • 1 eetlepel citroen rasp
  • 1 theelepel vanille extract
  • een snufje zout

Instructies

Gooi alle ingrediënten in een blender tot alles goed gemengd is.
Het beste werkt om eerst de droge en dan de natte ingrediënten erbij te mengen.

dan is het een kwestie van de ingrediënten in balletjes te rollen. je kan ze zo laten, maar je kan ze ook in wat geraspte kokos rollen.
leg ze in de koelkast voor ongeveer 15 tot 30 minuten, zodat ze wat kunnen opstijven.

en nja zoals met alles zorg dat je ze in een luchtdicht bakje bewaard en dan kan je ze voor ongeveer een week bewaren.