Vegan Zoete recepten

Vegan Wafels

Oh jawel! Een nieuw recept! 1 van de 3 nieuwe die ik upload deze week!

En net op tijd voor morgen, de Zweedse Wafel dag!

Ik heb er helaas een tijdje tussenuit gelegen nadat ik de website de lucht in had gegooid.
In verband met een operatie aan mijn buik kon ik niet heel veel de afgelopen 6 weken. Gelukkig gaat het steeds beter en heb ik mijzelf ook wat bezig kunnen houden met wat recepten.
Waaronder dit wafel recept voor de veganisten onder ons.
Het zijn rare tijden momenteel en de hamsteraars in de supermarkt maken het niet echt makkelijk om producten aan te schaffen. ik was geforceerd om spelt bloem te gebruiken voor dit recept. maar als je een glutenvrij of gewoon tarwebloem wilt gebruiken kan dit ook.

waar je wel mee moet uitkijken met dit recept is dat je je wafelijzer goed invet anders blijven de wafels aan het ijzer plakken. Je kan als je geen wafelijzer hebt ook natuurlijk gewoon pannenkoeken maken met dit recept!

De wafels zijn relatief neutraal dus je kan er van alles opgooien, vers fruit, kokos yoghurt, een dot met aardbeien jam of wat Maple syrup als je dat lekker vind.

Nou hier gaan we:

ingredienten:

Voor ongeveer 5 wafels. (ligt een beetje aan wat voor een wafelijzer je hebt)

  • 210 gr Speltbloem (of een ander bloem zoals ik al eerder zei)
  • 2 – 6 eetlepels kokosbloesemsuiker (ligt eraan hoe een grote zoetekauw je bent)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 338 ml plantaardige melk
  • 1 1/2 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels olie (een met niet zo’n sterke smaak zoals zonnebloem) of appelmoes
  • een snufje zout.

Bereiding:

Het is heel simpel eigenlijk, je doet de bloem, suiker, bakpoeder en het snufje zout in 1 kom dit meng je.
In een andere doe je de natte ingrediënten, de melk, olie en vanille extract en dat meng je ook. Dan giet je vervolgens de natte ingrediënten geleidelijk in de droge ingrediënten terwijl je het mengt. Zorg dat alle klontjes eruit zijn.

In dit stadium kan je er eventueel nog wat extra’s ingooien. Zoals chocolade stukjes of blauwe bessen.

Als je het in je wafelijzer giet is het ongeveer een halve pollepel of een halve cup (als je cups thuis hebt)

pas op er komt een hoop stoom van je wafelijzer af dit hoort maar pas op dat je jezelf er niet aan brandt. Wacht tot het het ergste van het stomen is opgehouden, meestal zijn ze dan wel klaar.

Eetsmakelijk!

vegan waffels