Party/Filmkijk snacks Zoete recepten

Popcorn met chocolade drizzle

Soms zijn snacks zo makkelijk maar denk je er gewoon niet aan om zoiets te maken.

De ene houd van zoet, de ander van zout. En soms wil je gewoon iets extra’s.

En dan sta je bij de bioscoop met je lactose intolerantie of als veganist en dan hebben al die lekkere popcorn variaties melk erin, zelfs de pure chocolade heeft melkpoeder! En dan denk je “ik kan dit beter!”

Of dan heb je lekker een film avondje met je partner en jullie willen gewoon wat anders dan alleen die plain popcorn. Die langzaam begint te vervelen maar je vind al die chips keuze in de supermarkt maar moeilijk om uit te kiezen.

Bij deze, zoek niet verder!

Ik ben zelf heel erg een zoute popcorn fan. Maar ik weet zeker dat dit net zo goed werkt met zoete.

Mijn favoriete combo is zoute popcorn met pure chocolade.

Ingrediënten:

  • 100 gram van je favoriete chocolade.
  • 1 zakje zoete of zoute popcorn, of 3/4cup maiskorrels

Bereiding:

Pop je popcorn naar keuze. In de magnetron als je ongepofte popcorn uit een zakje hebt of in een pan als je losse maiskorrels hebt gekocht.

Dan vervolgens indien nodig zout of zoet je popcorn naar smaak.

Smelt je chocolade in de magnetron meestal 30sec tot 1 min. En leg een klein laagje popcorn op de bodem van een een flinke kom, net bodem bedekkend.

En drizzle vervolgens een beetje gesmolten chocolade over dat laagje popcorn. En leg vervolgens weer een bedekkend laagje popcorn daar overheen, en daar weer chocolade overheen. En zo door tot je door je popcorn heen bent.

Zet vervolgens de bak popcorn een half uur tot uur in de koelkast om de chocolade uit te harden.

Laat de popcorn niet te lang in de koelkast staan anders wordt de popcorn taai. Je kan ook de chocolade buiten de koelkast laten uitharden alleen dat duurt langer. En heb je ook kans dat je popcorn wat taaier wordt.

Ik zou zeggen eetsmakelijk!