Banaan roosjes
Vegan Zoete recepten

Bladerdeeg Roosjes met banaan

This post is also available in: English (Engels)

Een guilty snack deze keer!

Een bladerdeeg roosje met banaan, chocolade en pindakaas!

Een ultieme smaak combo in mijn ogen!

Soms sta je in de keuken en heb je zin in een snack, heb je allemaal losse dingen in huis maar weet je geen recept wat je ermee kan maken. Dan worden de meest lekkere dingen geboren soms. Dit was zo’n dag.

Ik had een muffinbakplaat, een paar bananen, chocolade, 100% pindakaas met stukjes pinda en bladerdeeg… en daar was dan mijn mini combo oven en mijn liefde voor zoettigheid en bakken. En het is ook nog eens vegan!

Nou ben je er klaar voor hier komt het:

Ingrediënten: (4 roosjes)

  • 2 rijpe bananen
  • 4 bladerdeeg vierkantjes (ik heb het goedkope diepvries ah merk gebruikt deze is vegan)
  • 8 eetlepels 100% pindakaas met stukjes
  • 160 gr pure chocolade druppels

bereidingswijze:

Verwarm je oven op 200°C.

Haal je bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Zorg dat je een muffin/cupcake plaat heb en dat je in 4 van deze bakpapier legt of ze goed invet.

Als je bladerdeeg ontdooit is maak je in het midden van elke zijde een vouw. Vouwen bladerdeeg Zodat het een cupje vormt zorg wel dat je het folietje eraf haalt en de gepoederde kant naar beneden ligt als je gaat vouwen.

Als het een cupje vormt kan je het in je bakvorm duwen, een beetje aandrukken kan gewoon. Dan kan je beginnen met het vullen van de cupjes!

Verdeel de chocolade druppels in 4 porties. En leg in alle 4 de cupjes een klein laagje op de bodem. Daarop doe je in elk cupje een in plakjes gesneden halve banaan.

Daarop in elk cupje 2 eetlepels van de pindakaas. En daarop op elk cupje de rest van de chocolade druppels!

20 minuten in de oven en viola! Je kan ze laten afkoelen, haal ze dan wel uit de cups en leg ze op een rek anders worden ze zacht op de bodem. Ik vond ze warm erg lekker, waarschijnlijk ook erg lekker met een bolletje vanille ijs! Pas wel op dat je je mond niet brand want de warmte blijft er goed in zitten!