Vegan Zoete recepten

kokos limoen cake

Wat een avontuur was dit recept. Al weken werk ik aan dit recept, ik denk dat ik deze cake wel 6 a 7 keer gebakken heb voor ik tevreden was met het resultaat!

De cake komt ondertussen bijna bij m’n partner zijn neus uit zo vaak als dat hij deze cake al heeft moeten proeven en testen. Daarnaast pas ik er voor om zo’n mislukte cake dan weg te gooien, dus als het wel goed smaakt maar niet “perfect” is eten we de cake gewoon.

Dan was het te zwaar, dan was het te luchtig, dan was het net pudding omdat de cake helemaal niet gerezen was.

 

Ik heb het nog niet echt verteld maar ik heb nooit een bakkers opleiding of iets gevolgd. Verhoudingen zijn echt uitproberen voor mij, En elke keer weer leer ik weer opnieuw dingen, langzaam leer ik steeds meer over wat ik gemiddeld aan verhoudingen kan gebruiken om de juiste evenwicht in ingrediënten te krijgen.

 

De voorgaande recepten waren relatief simpel, maar als het gaat om rijzen en luchtigheid in cakes zijn er zoveel opties en mogelijkheden. De ene cake is de andere niet.

Dit recept moest luchtig zijn maar wel een stevige bite, dan vond ik de limoensmaak te mild, vervolgens proefde je de kokos niet, dan maar wat kokosrasp erin, enzovoort.

Maar ik ben er! Mijn ultieme kokos limoen cake! En bij deze deel ik het ook met jullie!

Vooral nu de warme zomer dagen eraan komen is zo’n frisse cake lekker voor bij je zoete ijskoffie of juist bij je dagelijkse avond thee.

 

Voorbereidingstijd: 20 minkokos limoen ongesneden

baktijd: 60 min

porties: 8 – 10

oven: 160°C

Ingrediënten:

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tsp bakingsoda
  • ½ tsp zout
  • 150 gr suiker
  • 2 limoenen
  • rasp van beide limoenen
  • 82 gr plantaardige boter (ik gebruikte die van FloraPlant)
  • 200 ml kokosmelk (van alpro zonder suiker)
  • 40 gr kokosrasp

Bereiding:

Begin met het bloem, de bakingsoda, zou en suiker in 1 bak doen en deze door elkaar te mengen.

Smelt vervolgens de boter en meng deze met de kokosmelk

rasp de limoenen en meng dit samen met de limoensap bij de kokosmelk, houd wel een beetje rasp achter de hand voor de garnering.

Meng het natte mengsel bij het droge en schep vervolgens de kokosrasp er doorheen, houd ook van de kokosrasp wat apart.

bak de cake voor 60 minuten in een oven op 160°C

Laat de cake goed afkoelen en strooi de overgebleven limoen en kokosrasp over de cake.