vegan suikervrije bananenchocoladecake
suikervrij Vegan Zoete recepten

Bananen Chocolade Cake

Oei oei, de quarantaine kilo’s komen er langzaam aan. Vooral nu ik veel meer bak dan normaal omdat ik zoveel thuis zit.
En die sportscholen zijn nog steeds maar dicht! Ook kan ik nog steeds mijn andere hobby niet doen, Boulderen! Naast dat ik nog steeds aan het revalideren ben van een operatie lijkt het erop dat alle binnen sport opties nog even dicht blijven tot september.
Maar zowel mijn buikje als die van mijn vriend worden er niet dunner op!

Dus daarom heb ik hier een iets gezonder recept voor jullie thuisbakkers die hier ook last van hebben.
Een bananen chocolade cake zonder suiker en helemaal vegan!

Al snel denkt men dat als er cacao in zit het gelijk een chocolade suiker bom is, dit hoeft niet. Als je de juiste cacao koopt zit er geen suiker in bijgevoegd en krijg je toch dat lekkere chocolade smaakje aan je taart of cake.

Mijn vriend heeft de cake goed gekeurd, ik wilde foto’s maken van de cake als die een beetje afgekoeld zou zijn, maar mijn vriend kwam in de tussen tijd thuis en terwijl ik het recept aan het uittypen was stopte hij een stuk van de cake in mijn mond. Hij kon niet wachten tot de cake was afgekoeld om een plakje ervan te eten. En tegen de tijd dat ik foto’s kon maken was de halve cake al weg!

Eens kijken of we een paar van die extra kilo’s eraf kunnen krijgen terwijl we lekker kunnen eten.

Ingrediënten:

vegan suikervrije bananenchocoladecake

  • 3 a 4 goed rijpe bananen
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 2 tot 3 eetlepels cacaopoeder
  • 75 ml ongezoete plantaardige melk (want anders zitten er suikers in)
  • 100 gram plantaardige boter
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding:

verwarm je oven voor op 160°C.

Gooi de 3 bananen in de gebroken stukken in de keukenmachine en voeg daar de plantaardigemelk en vanille extract aan toe.
Voeg nadat je het tot een papje gemixed de boter gesmolten aan toe, zorg dat de boter niet te warm is nog en voeg ook de citroensap erbij. meng het vervolgens goed.

Doe vervolgens in een andere kom, het zelfrijzend bakmeel, de zout en de bakinsoda en meng dit door elkaar.

Meng het bananenpapje bij de droge ingredienten en verdeel het in 2. doe 1 van de 2 delen in een andere kom en doe daar de scheppen cacao poeder bij waarna je dat goed door elkaar mixt. mocht je suikervrije chocolade druppels hebben liggen kan je die er ook doorheen mengen.

Vet een bakblik in of doe er wat bakpapier in.

Giet vervolgens beetje bij beetje elke keer wat van het normale en daarna wat van het cacao mengsel op elkaar tot het op is. Daarna kan je met een sateprikker er doorheen, maakt niet uit welke vorm laat je creativiteit los! haha

En leg vervolgens wat plakjes banaan op de bovenkant voor eventueel wat versiering. En dan is die klaar voor de oven!

Bak de cake voor zo’n 50 – 60 minuten. En laat vervolgens zoveel mogelijk afkoelen voor je eraan gaat snijden.